Havonta kétszer szombatonként gyakorlatorientált analóg workshopokat tartunk fekete fehér és színes kézinagyítás, valamint az analóg filmkidolgozás alapjai témában. Mindenkinek saját nagyítófülkéje, professzionális felszerelése van, a résztvevők minimális elméleti bevezetőt követően személyre szabott oktatást kapnak. A részvételi díj tartalmazza az oktatás díját, az eszközök használatát, a vegyszer költségét és egy induló fotópapírcsomagot. (10 db 18x24 ILFORD MG/RC vagy 5 db 24x30 Fuji színes fotópapír) A workshopot tea és házipogácsa teszi kellemesebbé.

Fekete fehér filmhívás: Megismerkedünk a filmhívás alapjaival, eszközeivel, a vegyszerekkel. A foglalkozás során mindenki 1 tekercs saját lexponált fekete fehér leica vagy roll filmet hívhat le. A kidolgozott filmekről kontaktot készítünk. Hozzatok saját exponált fekete fehér filmet!

Fekete fehér nagyítás: Akinek már van lehívott negatívja, nekikezdhet a fekete fehér kézinagyításnak. A foglalkozáson megtanuljuk a nagyítógépek kezelését, az alapvető korrekciós technikák alkalmazását, és gyakoroljuk a képelőhívás folyamatát is. A gyakorlottabbak megpróbálkozhatnak a baritált kézinagyítás készítésével is. A karácsonyi workshop-on kreatív technikákat alkalmazunk.

Színes nagyítás: A foglalkozás során a színes nagyítógép felépítését, a színszűrés elméleti alapjait sajátítjuk el, majd színes kézinagyításokat készítünk. A workshopon színes fotogram készítésére is lehetőség van. Hozzatok magatokkal előhívott színes leica vagy roll filmet.